Unii elevi din Occident sunt învățați la școală că Iisus Hristos era bisexual și non-binar, susține ministrul rus de externe Serghei Lavrov, potrivit The Moscow Times și RT.

Serghei LavrovFoto: Artyom Geodakyan / Sputnik / Profimedia

”În mai multe țări occidentale, elevii învață că Iisus Hristos era bisexual”, a scris Lavrov într-un eseu publicat în ziarul de afaceri Kommersant, fără a da însă exemple concrete.

Șeful diplomației ruse afirmă că acestea sunt ”încercări de vătămare a însăși naturii umane”, dar și a legilor internaționale.

Lavrov spune că încercările ”politicenilor rezonabili” de a ”proteja” copiii de ”propaganda agresivă LGTB” sunt primite cu proteste.

”Toate religiile lumii - codul genetic al civilizațiilor cheie ale planetei, sunt sub asediu”, a mai scris acesta în eseul din Kommersant.

Potrivit site-ului de știri It’s My City, la originea afirmațiilor precum cele ale lui Lavrov stă un clip viral de pe TikTok în care o mamă australiană trage cu urechea la discuția în care copiii ei dezbat orientarea sexuală a lui Iisus. În postarea de pe TikTok, fiul femeii spune că Iisus era bisexual pentru că ”iubește pe toată lumea” și non-binar pentru că ”purta o rochie”.