Şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid se deplasează marţi în Emiratele Arabe Unite, în prima vizită oficială a unui ministru al statului israelian în această monarhie din Golf, a transmis Ministerul de Externe al Israelului, potrivit AFP și Agerpres.

Ministrul israelian de externe, Yair LapidFoto: DEBBIE HILL / UPI / Profimedia

Lapid a postat pe contul său de Twitter o fotografie în avion, însoţită de cuvintele: "Decolez pentru o vizită istorică în Emirate".

Din septembrie 2020, de la normalizarea relaţiilor dintre Emirate şi Israel, sub impulsul administraţiei fostului preşedinte american Donald Trump, cele două ţări au introdus linii aeriene directe, au numit ambasadori şi au înmulţit vizitele delegaţiilor comerciale.

În martie, ceea ce trebuie să fie prima vizită oficială în Emirate a unui premier israelian, pe atunci Benjamin Netanyahu, a fost anulată din cauza unui "diferend" cu Iordania privind survolarea spaţiului său aerian, a transmis la acel moment partea israeliană.

Netanyahu, înlocuit între timp la şefia guvernului de Naftali Bennett, amânase deja în februarie o vizită în Emirate şi Bahrein, un alt emirat din Golf care şi-a normalizat recent relaţiile cu statul israelian, din cauza restricţiilor de călătorie impuse pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.