​Întâlnirea prinţului William cu prinţul Harry, care a avut loc cu ocazia funeraliilor bunicului lor, prinţul Philip, nu a pus capăt neînţelegerilor dintre cei doi fraţi, scrie revista People citată de Agerpres.

Printul Philip si printul HarryFoto: TONY CLARK / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Într-un articol publicat de tabloidul Daily Mail, istoricul regal Robert Lacey - autorul volumului „Battle of Brothers” şi consultant al producătorilor serialului „The Crown”, realizat de Netflix - afirmă că, deşi multe persoane sperau că acea înmormântare „îi va aduce pe cei doi fraţi împreună într-o atmosferă de reflecţie”, rezultatul nu a fost unul pozitiv.

Cu toate că cei doi prinţi britanici au purtat o scurtă discuţie amicală în acea zi în faţa capelei St. George, o ceartă a izbucnit între William şi Harry „la doar câteva minute după ce fraţii au pătruns în interiorul castelului şi se aflau departe de camerele de filmat”, a dezvăluit acelaşi istoric.

„Au început să se certe din nou”, a adăugat el. „Acolo, s-au certat la fel de vehement ca şi altă dată. Furia şi nemulţumirea dintre cei doi fraţi a crescut incredibil de mult. Prea multe cuvinte dure şi vătămătoare au fost spuse”, a declarat un prieten din anturajul familiei regale, citat de Robert Lacey.

Istoricul afirmă că prinţii William şi Harry nu au purtat apoi nicio discuţie familială cu tatăl lor, prinţul Charles.

„Nu a existat o reconciliere, nici vreo discuţie sau vreun 'mini-summit' în familie după funeraliile prinţului Philip din 17 aprilie. Conflictul dintre fiii prinţesei Diana, atât de amar divizaţi, nu pare să se încheie prea curând”, a scris Robert Lacey în articolul publicat în Daily Mail.

Dispută fraternă

Potrivit unor relatări apărute anterior în revista People, cearta dintre cei doi fraţi a izbucnit atunci când William şi-a exprimat îngrijorarea faţă de rapiditatea cu care evolua relaţia lui Harry cu Meghan Markle, înainte de nunta lor, care a avut loc în mai 2018.

Potrivit unor capitole publicate de Robert Lacey în cartea „Battle of Brothers”, situaţia s-a agravat şi mai mult în octombrie 2018, când prinţul William a aflat despre acuzaţiile de intimidare şi hărţuire formulate de angajaţi ai casei regale la adresa cuplului Harry-Meghan.

Atunci când acele acuzaţii au fost dezvăluite pentru prima dată în articole publicate în The Times în martie 2021, biroul de presă al ducesei de Sussex le-a negat cu vehemenţă şi a spus că acestea făceau parte dintr-o campanie de denigrare a lui Meghan.

Biroul de presă de la Palatul Buckingham a anunţat apoi că familia regală a demarat o anchetă independentă, aflată de atunci în desfăşurare.

Reconcilierea dintre prinţul William, în vârstă de 39 de ani, şi prinţul Harry, în vârstă de 36 de ani, a fost îngreunată de distanţarea lor geografică - prinţul Harry s-a mutat în California alături de soţia lui - şi de dificultăţile de călătorie provocate de pandemia de coronavirus.

„Toată lumea era optimistă”, a declarat o sursă din rândul angajaţilor casei regale britanice, referindu-se la reunirea celor doi fraţi cu ocazia funeraliilor prinţului Philip.

„Dar, acolo, nu s-a întâmplat nimic în acest sens”, a adăugat sursa.

Pe același subiect: