Elicopterul în care se afla președintele Columbiei Iván Duque a fost ținta unui atac armat în momentul în care s-a apropiat de granița cu Venezuela, relatează BBC.

Ivan DuqueFoto: Hotnews

Președintele zbura către Cúcuta în nordul provinciei Santander, iar la bordul elicopterului se mai aflau ministrul apărării și guvernatorul provinciei.

Un purtător de cuvânt al președinției a precizat că nimeni nu a fost rănit, după ce s-a deschis focul asupra elicopterului prezidențial.

La rândul său, președintele Duque a denunțat ”atacul laș”, adăugând că nu este intimidat de ”violență sau acte de terorism”.

"Statul nostru este puternic. Forțele de securitate au primit ordin să-i găsească pe cei vinovați”, a mai transmis el într-un mesaj video, publicat de Twitter.

Gruparea de stânga Armata Națională pentru Eliberare (ELN) acționează în regiunea Catatumbo, de la graniția cu Venezuela. Fondată în 1964 pentru a lupta împotriva ”inechităților sociale”, ELN este considerată organizație teroristă de către Columbia, SUA și UE.

La începutul lunii, organizația a negat implicarea într-un alt atac cu bombă care s-a produs la o bază militară din regiune și care s-a soldat cu 36 de răniți, inclusiv doi consilieri militari americani.