Aproximativ 40 de vaci au scăpat marţi seară dintr-un abator din Statele Unite unde urmau să fie sacrificate, poliţiştii chemaţi să intervină pentru prinderea lor desfăşurând o îndelungată operaţiune, asemănătoare unui rodeo, într-o zonă rezidenţială din estul oraşului Los Angeles, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vacile au cutreierat pe micile străzi din Pico Rivera, zăbovind uneori pe peluzele caselor sau trecând peste garduri, potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune locale.

Personalul şerifului din Los Angeles, ajutat de ofiţeri de poliţie călare desfăşuraţi pe post de întăriri, a avut nevoie de câteva ore pentru a regrupa vacile, care au fost în cele din urmă prinse într-o fundătură de unde au fost urcate în remorci pentru transportul animalelor.

În total, au fost găsite 38 dintre cele 40 de vaci, care au reuşit să scape din abator după ce au profitat de o poartă lăsată deschisă.

Una dintre cele două vaci care nu a putut fi prinsă era în continuare căutată miercuri. Cea de-a doua a murit după ce, speriată, a dat peste o familie compusă din patru persoane, iar un ofiţer de poliţie a deschis focul asupra ei, ucigând-o ''pentru ca familia să nu sufere şi alte răni'', după cum a transmis biroul şerifului. (Sursa:Agerpres)