"Are loc o campanie globală de știri false prin care se încearcă inducerea în eroare a publicului larg în legătură cu conținutul Legii ungare privind protecția copilului", a declarat marți la Luxemburg ministrul ungar de externe, cu prilejul întâlnirii de o zi a consiliului afacerilor generale al UE, potrivit MTI.

Peter SzijjartoFoto: Ovsyannikova Yulia / Zuma Press / Profimedia

În cadrul unei declarații acordate ziariștilor maghiari, Péter Szijjártó a subliniat: Cei care critică legea își formează opinia pe baza acestei campanii globale de știri false, citează rador.

Legea nu discriminează niciun grup social, legea se referă la un singur lucru, şi anume la protejarea copiilor ungari; de a-i proteja pe de o parte de pedofili, iar pe de altă parte de a asigura ca educarea copiilor cu privire la orientarea lor sexuală să fie exclusiv dreptul și responsabilitatea părinților, a subliniat ministrul ungar de externe.

După cum se știe, Parlamentul de la Budapesta a adoptat, în mijlocul lunii iunie, modificarea legii, care prevede printre altele că educația sexuală în școli nu poate să se refere la schimbarea de gen, precum și la promovarea homosexualității.

În altă ordine de idei, Péter Szijjártó a declarat ziariștilor maghiari că dacă Uniunea Europeană nu acționează din timp, dacă nu înregistrează progrese în domeniul extinderii, ar putea pierde și Balcanii de Vest, așa cum a pierdut și Marea Britanie.

Din punctul de vedere al Ungariei chestiunea extinderii este una din cele mai importante politici europene, a adăugat șeful diplomației ungare, care subliniat: Uniunea Europeană promovează o politică împotriva propriilor sale interese atunci când nu procedează la accelerarea negocierilor de aderare cu Serbia și Muntenegru, și nu începe negocierile cu Macedonia de Nord și Albania.

”Ungaria nu dorește ca UE să piardă Balcanii de Vest după ce a pierdut și Marea Britanie”, a conchis Péter Szijjártó.

Drepturile LGBT în Ungaria: 13 țări ale UE solicită Comisiei să acționeze, inclusiv prin aducerea cauzelor în fața Curții de Justiție a UE

Treisprezece țări ale UE au solicitat marți Comisiei Europene să utilizeze „toate instrumentele de care dispune pentru a garanta respectarea deplină a legislației europene” în fața unei legi maghiare considerate „discriminatorii” împotriva persoanelor LGBT, relatează AFP.

„Ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la adoptarea de către Parlamentul maghiar a amendamentelor care discriminează persoanele LGBTQI și încalcă dreptul la libertatea de exprimare sub pretextul protejării copiilor”, scriu ei.