Soprana sud-africană Pretty Yende a afirmat marți pe rețelele de socializare că a fost tratată „ca o infractoare” de poliția franceză la sosirea ei cu o zi înainte pe aeroportul Roissy, o versiune contestată de poliție și surse aeroportuare, potrivit AFP.

Soprana Pretty Yende Foto: Captura YouTube

Într-un mesaj postat pe Instagram, cântăreața de culoare, care cântă în prezent la Théâtre des Champs-Elysées din Paris într-o operă de Bellini, explică faptul că a fost „traumatizată” de un control de pe aeroportul Charles-de-Gaulle.

„Violența poliției este reală, pentru oamenii care seamănă cu mine”, scrie soprana, făcând o legătură între tratamentul pe care l-a primit și culoarea pielii sale.

„M-au dezbrăcat și m-au căutat ca și cum aș fi o infractoare și m-au așezat într-o celulă”, continuă ea, fără să ofere detalii cu privire la originea acestui control.

Sosit de la Milano, artista în vârstă de 36 de ani avea un pașaport sud-african fără viză, a declarat o sursă de poliție franceză.

„În niciun moment nu au existat incidente” și nu i s-a cerut să se dezbrace, a mai subliniat această sursă.

O sursă din cadrul aeroportului spune că într-adevăr a fost dusă într-o cameră cât timp i s-a evaluat situația, iar o oră și jumătate mai târziu ea a plecat cu o viză care i-a permis să intre pe teritoriul francez.

Acestea sunt „controale obișnuite”, a spus sursa negând orice legătură cu culoarea pielii sopranei.

Născută în martie 1985 într-un orășel la 300 km de Johannesburg, Pretty Yende a cântat la Viena, Berlin, Los Angeles, Barcelona, ​​Hamburg și Paris, unde a fost o „Rosina” sclipitoare în „Bărbierul din Sevilla”.