Un tânăr rom a murit sâmbătă în Cehia într-o ambulanță, după ce trei agenți de poliție i-au presat gâtul timp de mai multe minute. Comunitatea romă compară moartea acestuia cu a cea afro-americanului George Floyd. Poliția spune că el a murit din cauza unei supradoze, scrie Romea.cz și Expats.

tanar rom la pamant in timp ce un politist ii preseaza gatulFoto: Captura YouTube

Imagini cu un tânăr rom în timp ce este imobilizat în Teplice, Cehia, au devenit virale pe rețelele sociale. Din imagini se vede cum un polițist stă cu genunchiul pe gâtul tânărului care țipă, iar alți doi ofițeri îl ajută să îl imobilizeze și să îl încătușeze.

Tânărul a murit ulterior în ambulanță.

Poliția spune că a fost chemată sâmbăt, 19 iunie, pentru că doi bărbați urmau să se atace reciproc, iar la momentul sosirii echipajului au găsit un tânăr pe jos.

”Pe măsură ce poliția s-a apropiat de el, el a devenit agresiv, i-a atacat și le-a provocat zgârieturi”, arată un comunicat al poliției.

”Medicul a declarat că o supradoză de droguri a fost cauza preliminară a decesului, iar o autopsie judecătorească a fost dispusă să clarifice cauza exactă a decesului”, mai arată comunicatul.

În schimb, scrie Romea.cz , Jozef Miker de la Uniunea Cehoslovacă a Romilor spune că tânărul ar fi avut dureri de spate și ar fi luat Tramal și nu s-ar fi drogat.