Prințul William, al doilea în succesiunea la tronul Marii Britanii, împlinește astăzi 39 de ani, prilej pentru tatăl său Charles să publice o fotografie din arhiva personală și să-i ureze ”La mulţi ani!''.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu această ocazie, Clarence House a distribuit pe reţelele de socializare o fotografie de arhivă din copilăria lui William, făcută la Palatul Kensington.

Imaginea alb-negru îl prezintă pe Charles în decembrie 1982, privindu-şi fiul de şase luni, în timp ce îl ţine în poală. Din fotografie lipsește mama micului William, Prințesa Diana.

În schimb, Charles a ținut să posteze o altă fotografie mai recentă, alături de ducesa de Cornwall, de la deschiderea primelor Jocuri Invictus, în 2014, un eveniment sportiv internaţional creat la iniţiativa prinţului Harry, care nu apare însă în imagine.

Regina Elizabeth i-a urat și ea ”La mulți ani!” pe contul oficial de twitter, iar Palatul Kensington a mulţumit ulterior pentru "mesajele călduroase" primite.

Mesajul de felicitare de pe contul de Twitter al monarhiei era însoţit de fotografii cu ducele şi ducesa de Cambridge şi copiii lor la balconul Palatului Buckingham, dar şi cu William în uniformă militară.

Prinţul William Arthur Philip Louis de Wales s-a născut la St Mary's Hospital, Paddington, pe 21 iunie 1982, la ora 9.03 PM. La doar nouă luni, William şi-a însoţit părinţii timp de şase săptămâni într-o vizită oficială în Australia şi Noua Zeelandă.

William a cunoscut-o pe actuala sa soţie, Kate Middleton, la Universitatea St Andrews din Scoţia, iar cei doi s-au căsătorit în 2011, după peste opt ani de relaţie. Cuplul are în prezent trei copii: George, născut în 2013, Charlotte, născută în 2015, şi Louis, născut în 2018.