O bandă de bărbați înarmați a ucis un polițist și a răpit cel puțin 80 de elevi și cinci profesori de la o școală din statul nigerian Kebbi, transmite Reuters. Acest atac este a treia răpire în masă din ultimele trei săptămâni din nord-vestul Nigeriei, autoritățile spunând că este vorba de bandiți înarmați ce acționează pentru a obține bani în schimbul eliberării ostaticilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Usman Aliyu, profesor la școala unde a avut loc răpirea, a declarat că au fost luați peste 80 de elevi, cea mai mare parte fete. ”Au ucis unul dintre polițiști, au forțat poarta și s-au dus direct la clasele unde erau elevii”, a spus acesta.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, unul dintre elevi a fost împușcat, acesta fiind dus la spital.

Numărul celor răpiți nu a fost precizat încă, guvernatorul statului Kebbi spunând că încă se face o listă cu cei răpiți. Atacul a avut loc la un colegiu guvernamental federal într-un oraș izolat, Birnin Yauri.

Forțele de securitate desfășoară o acțiune de căutare într-o pădure din apropiere.

Bande de răufăcători motivați de obținerea de răscumpărări au răpit din școli peste 800 de elevi nigerieni din decembrie și până acum, într-o serie de raiduri. Unii au fost eliberați, alți încă sunt dispăruți.

Aceste raiduri din regiunea de nord-vest a Nigeriei sunt diferite de atacurile insurgenților islamiști din nord-est, unde militanții Boko Haram au răpit în 2014 peste 270 de eleve din orașul Chibok.