​O persoană a fost ucisă şi alte 12 au fost rănite într-o serie de împuşcături făcute de către un bărbat aflat la volanul unei maşini în Arizona, a anunţat joi poliţia după arestarea suspectului, transmite AFP, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul a deschis focul, aparent la întâmplare, în cel puţin opt locuri diferite de la periferia oraşului Phoenix, timp de o oră şi jumătate.

Patru persoane au fost împuşcate şi rănite, una fatal, iar nouă victime au suferit răni uşoare.

"Nu ştim care au fost motivele şi nu avem nicio idee despre ce gândea această persoană când a mers să comită aceste acte", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din Peoria, Brandon Sheffert.

"Evident că vrem să elucidăm acest lucru, pentru că mulţi oameni se tem, mulţi oameni au fost afectaţi", a adăugat într-o conferinţă de presă organizată în interior din cauza temperaturilor ridicate (48 de grade Celsius) înregistrare joi după-amiază în regiune.

Suspectul a fost reţinut după ce pompierii au identificat un vehicul care se potrivea cu descrierea oferită de mai mulţi martori. Bărbatul nu s-a opus în momentul arestării, iar poliţia a descoperit o armă în maşină.