Șeful Crimeei, Serghei Aksenov, a spus că salvatorii din Ministerul Situațiilor de Urgență au înotat în spatele bărcii sale, în timp ce autoritățile au mers să viziteze un spital din Kerci afectat de inundațiile provocate de ploi.

angajati ai Ministerului Situatiilor de Urgenta din Crimeea inoata în spatele barcii lui AksenovFoto: Captura video

”Angajații EMERCOM însoțesc toate ambarcațiunile, sunt în costum de neopren”, a spus preşedintele regiunii Crimeea, Serghei Aksenov, citat de Crimeea 24.

O înregistrare video publicată de Crimeea 24 îl arată pe șeful Serghei Aksenov călătorind cu barca prin orașul inundat Kerci în timp ce din spate se văd trei oameni înotând, scrie The Moscow Times.

Unii observatori au spus pe rețelele de socializare că bărbații arată ca gărzile de corp ale lui Aksenov, în timp ce unii au glumit spunând că s-au întors delfinii în Kerci.

Ministerul pentru Situații de Urgență spusese pentru site-ul RBC că aceștia erau doar civili care au simțit nevoia să înoate.

„Aceștia au fost civili care au luat o decizie ciudată în această situație critică”, a declarat serviciul de presă al ministerului. „Au îmbrăcat aceste costume și nu s-au putut gândi la nimic mai inteligent decât să urmeze barca lui Aksenov.”

Ministerul a mai spus că înotătorii nu au nevoie de niciun ajutor din partea guvernatorului sau a celorlalți de pe barcă și s-au întors la mal „fericiți și mulțumiți”.

Dar Aksenov însuși i-a identificat pe înotători drept angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență care însoțeau guvernatorul în timpul inspecției sale de inundații.

"Angajaților Ministerului Situațiilor de Urgență vreau să le spun cuvinte de recunoștință, nu există nicio îndoială că însoțesc pe toată lumea, fără excepție", a spus Aksenov jurnaliștilor după turneul său.

Autoritățile din Crimeea au declarat starea de urgență regională din cauza ploilor abundente din estul peninsulei, le-a declarat jurnaliştilor preşedintele regiunii Crimeea, Serghei Aksenov. Serviciul de presă al Ministerului pentru Situații de Urgență al Federației Ruse a remis o avertizare de inundaţii. ”A fost luată o decizie de a crea o comisie pentru a interveni de urgență. O stare de urgență regională a fost deja anunțată”, a declarat Aksenov, potrivit Agenţiei de presă TASS, potrivit Rador.

Aksenov a dat asigurări că toate finanțele din fondul de rezervă vor fi alocate integral pentru sinistraţi. Starea de urgență la nivel local a fost instituită la Kerci, unde peste 200 de case au fost inundate, din cauza ploilor. Ploi abundente s-au înregistrat în peninsulă, în noaptea de miercuri spre joi, provocând inundații şi pagube importante.

Citește și: