​O aderare a Ucrainei la NATO reprezintă o ”linie roşie” de netrecut, ameninţă Rusia joi, la o zi după summitul de la Geneva al preşedintelui rus Vladimir Putin cu omologul său american Joe Biden, o reuniune catalogată per ansamblu pozitivă de către Kremlin, relatează Reuters.

Vladimir Putin la conferinta de presaFoto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi cerea luni un răspuns clar - pozitiv sau negativ - lui Joe Biden cu privire la lansarea procedurii de aderare a Ucrainei la NATO. În replică, Joe Biden îndeamnă Ucraina să lupte mai puternic împotriva corupţiei şi să respecte alte criterii înainte să adere la NATO.

Moscova urmăreşte situaţia cu atenţie, avertizează un purtător de cuvânt al Kremlinului. ”Este un lucru pe care-l observăm îndeaproape şi este cu adevărat o linie roşie pentru noi perspectiva intrării Ucrainei în NATO”, declară postului de radio Ecoul Moscovei Dmitri Peskov, potrivit News.ro. ”Bineînţeles, acest lucru ne sporeşte îngrijorarea”, avertizează el, referindu-se la o eventuală lansare a procedurii aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică.