Acțiunea a fost îndreptată în mod special împotriva traficului de persoane, având drept scop exploatarea persoanelor cu calificări insuficiente din domenii cum ar fi construcțiile, scrie Die Presse.

EuropolFoto: Captura video - consilium.europa.eu

În cursul acțiunii au fost arestate în Austria 7 persoane și identificate 22 de victime. După cum menționa Biroul Federal de Poliție miercuri pe pagina sa de online, acțiuni similare au loc în alte 23 de țări, iar acțiunea care a durat o săptămână, a fost coordonată de Europol.

Potrivit anunțului, acest gen al traficului de persoane are loc de cele mai multe ori în construcții sau alimentație publică, unde lucrează persoane cu calificare insuficientă. Pentru profiturile lor, infractorii se mai folosesc și de efectele economice ale pandemiei de COVID-19 care a generat numeroase situații financiare neplăcute.

Între 31 mai și 6 iunie, acțiunile de anvergură EMPACT din întreaga Europă sub titlul "Joint Action Days" au dus la arestarea în total a 223 de persoane, din care 73 acuzate de trafic de persoane și au fost identificate 630 de posibile victime ale traficului de persoane. Au fost verificate în total 4.897 de locații, 16.532 de vehicule și 56.251 de persoane. Au fost demarate 700 de noi anchete din care 130 erau legate de traficul de persoane.

La acțiune au participat 154 de funcționari. Bilanțul: 368 de persoane, 83 de controale în locale și vehicule, în urma cărora s-a ajuns la identificarea a 22 de victime (17 femei și 5 bărbați). Ţările de origine au fost Moldova, România, China și Guinea. Şapte persoane au fost reținute, iar cercetările continuă. Au fost găsite și 14 telefoane mobile și șapte documente falsificate, precum și 32.000 de euro bani lichizi, citează Rador.