Momentul în care telecabina din Italia se prăbușește a fost înregistrat de o cameră de supraveghere de la stația de telecabină și apoi a fost filmat pe un monitor, relatează la Reppublica.

momentul in care telecabina se prabusesteFoto: Captura YouTube

Reamintim că 14 persoane - dintre care cinci cetățeni israelieni - și-au pierdut viața, un singur copil, în vârstă de 5 ani, supraviețuind, după ce o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbuşit în pădure.

Un singur bărbat a fost plasat în arest la domiciliu pe 29 mai, este vorba de un angajat care fusese însărcinat cu punerea telecabinei în mișcare.

Procurorii au acuzat că cei trei bărbați - proprietarul companiei de telecabine, un angajat și un inginer care se ocupau de întreținere - erau conștienți de problemele tehnice.

Procurorii au declarat că cei trei au pus în mod deliberat cleme în formă de furculiță pe frânele de urgență pentru a evita ca acestea să fie activate în mod constant.

"Sunt conștient de greșeala pe care am făcut-o lăsând clemele", a declarat Gabriele Tadini procurorilor, conform transcrierii oficiale a audierii, care apare în Corriere della Sera.

Tadini a fost însărcinat cu punerea telecabinei în mișcare, lucru pe care l-a făcut pe 23 mai cu doar câteva ore înainte de prăbușire.

Tadini a fost plasat în arest la domiciliu.