Președintele Joe Biden i-a oferit omologului său rus Vladimir Putin în cadrul summitului de la Geneva o sculptură din cristal și o pereche de ochelari de soare de aviator, potrivit Casei Albe, relatează Guardian și

Biden cu ochelari de aviatorFoto: Captura YouTube

Axios.

Este vorba despre sculptura unui bizon american, realizată de Steuben Glass, ”o interpretare a unei dintre cele mai maiestoase mamifere ale națiunii, reprezentativă pentru forța, unitatea și rezistența” Americii și o pereche de ochelari Randolph Engineering, principalul contractant pentru ochelari de soare pentru armata Statelor Unite.

Președintele american apare frecvent în fotografii purtând ochelari de soare de aviator în timp ce călătorește.

Președintele Joe Biden a transmis miercuri seară, la conferința de presă de după întâlnirea cu Vladimir Putin, că l-a avertizat pe președintele rus față de imixtiunea Rusiei în alegerile din SUA. Totuși, președintele american apreciază că tonul discuțiilor a fost unul pozitiv.

"Am arătat clar că nu vom tolera încercările de a ne încălca suveranitatea democratică sau de a ne destabiliza alegerile democratice și că vom răspunde", a declarat Joe Biden.

De asemenea Biden a spus că vrea o dinamică mai stabilă și mai predictibilă între SUA și Rusia.