Actrița americană Lisa Banes, cunoscută mai ales pentru rolul său din filmul „Gone Girl”, a murit la 10 zile după ce a fost lovită de un vehicul pe două roți în Manhattan, a anunțat marți un purtător de cuvânt al poliției new-yorkeze, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Lisa Banes, în vârstă de 65 de ani, a fost declarată moartă la spital luni, în urma accidentului petrecut pe 4 iunie, în apropierea centrului cultural Lincoln Center, a precizat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

Ea a suferit un traumatism cranian după ce un vehicul pe două roți care a trecut pe culoarea roșie a semaforului a lovit-o în timp ce traversa strada. Poliția din New York nu a putut preciza ce tip de vehicul pe două roţi a fost implicat în accident.

Autorul accidentului a fugit de la faţa locului. O anchetă este în curs, însă nu a fost efectuată nicio arestare până acum, a explicat reprezentantul poliției.

Soţia Lisei Banes, Kathryn Kranhold, a publicat marţi pe Twitter o serie de fotografii în semn de omagiu faţă de partenera sa de viaţă.

În timp ce Banes se lupta pentru viaţă în spital, Kathryn Kranhold a lansat un apel în ziarul The Daily News, pentru a-l găsi pe autorul accidentului.

Lisa Banes a jucat în numeroase filme, în sitcom-uri precum „Roseanne”, dar şi producţii teatrale, pe Broadway.

În cinema, cele mai notabile roluri ale sale au fost în „Gone Girl” (2014) şi în comedia romantică „Cocktail” (1988), alături de Tom Cruise.