Un spaniol a fost condamnat la cincisprezece ani și cinci luni de închisoare de o instanță din Madrid pentru că și-a strangulat mama și a mâncat apoi părți din corpul tăiat în bucăți, potrivit AFP.

Alberto, canibalul din Las VentasFoto: El Confidencial

Instanță consideră că acest om - poreclit „canibalul din Las Ventas”, cu referire la districtul din Madrid unde poliția descoperise rămășițele macabre - a fost în deplinătatea „facultăților sale mentale la momentul faptelor” și că, prin urmare, își va ispăși pedeapsa în închisoare.

Judecat pentru fapte care au avut loc în perioada 21 ianuarie - 21 februarie 2019 - data exactă nu a putut fi stabilită - Albert SG a fost condamnat la cincisprezece ani de închisoare pentru „omucidere, cu circumstanța agravantă a relației de familie”, detaliază instanța, precum și la cinci luni de închisoare pentru „profanarea cadavrului”, deoarece bărbatul și-a măcelărit mama „și-a mâncat din cadavru cel puțin cincisprezece zile”.

La începutul anului 2019, Albert s-a luptat cu mama sa în vârstă de 69 de ani, în apartamentul pe care l-au împărțit în cartierul Las Ventas, renumit pentru arena de tauri.

După ce a sugrumat-o, el îi târâse trupul în camera ei pentru a-l tăia cu un ferăstrău și două cuțite de bucătărie „pentru a-l face să dispară”, a explicat acuzarea în rechizitoriul său.

„După ce trupul a fost tăiat în bucăți, acuzatul se hrănea ocazional cu resturile cadavrului și depozita alte bucăți în mai multe recipiente de plastic în apartament și în frigider”, a adăugat el.

Pusese alte bucăți în saci de gunoi și le aruncase.

Potrivit presei locale, un ofițer de poliție, audiat în timpul procesului, a spus că, atunci când a intrat în apartament, acuzatul a susținut că a mâncat câteva bucăți crude, că a gătit altele și că i-a dat și câinelui său.

Bărbatul, despre care poliția a spus că are probleme cu drogurile, a fost arestat în februarie 2019, în timp ce poliția a căutat-o ​​pe mama sa, care a fost raportată dispărută de un prieten.

Contrar a ceea ce a încercat să susțină apărarea în timpul procesului, instanța a decis că nu există „probe” care să arate că acuzatul nu era în deplinătatea facultățile sale mentale.

Pe lângă această pedeapsă cu închisoarea, bărbatul va trebui să plătească o despăgubire de 60.000 de euro fratelui său.