MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, miliardara cunoscută pentru actele sale filantropice și donațiile sale de mai multe miliarde de dolari pentru cauze de caritate și echitate rasială, a anunțat marți că a donat 2,7 miliarde de dolari către 286 de organizații, potrivit AP.

MacKenzie ScottFoto: JORG CARSTENSEN / AFP / Profimedia

Este a treia rundă de donații majore pe care Scott le-a făcut, care rivalizează împreună cu contribuțiile caritabile aduse de cele mai mari fundații.

Scott, fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, a scris într-o postare că ea și soțul ei, Dan Jewett, au făcut donațiile pentru a le permite beneficiarilor să-și continue activitatea și ca „semnal de încredere și încurajare” pentru ei și alții.

Și a anunțat clar că este tulburată de concentrarea crescândă a bogăției vaste în rândul unei mici proporții de indivizi. Ea și Jewett au lucrat cu o echipă de cercetători și consilieri în filantropie „pentru a oferi o avere care a fost permisă de sistemele care au nevoie de schimbare”.

„În acest efort”, a spus ea, „suntem guvernați de credința umilă că ar fi mai bine dacă bogăția disproporționată nu ar fi concentrată într-un număr mic de mâini și că soluțiile sunt cel mai bine concepute și implementate de alții.”

MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume / 6 miliarde de dolari donați în 2020

MacKenzie Scott a mai donat peste 4 miliarde de dolari în decembrie băncilor de alimente și fondurilor de ajutor de urgență, în patru luni, relatează BBC.

Într-o postare pe blog, MacKenzie Scott a spus că vrea să ajute americanii care se luptă cu efectele pandemiei.

MacKenzie Scott este a 18-a cea mai bogată persoană din lume, averea ei urcând cu 23,6 miliarde de dolari anul acesta, la 60,7 miliarde de dolari.

O mare parte din avere provine din divorțul de Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume.

MacKenzie Scott a donat 1,7 miliarde de dolari pentru 116 organizații caritabile în iulie 2020, spunând că dorește să atragă atenția asupra „organizațiilor și liderilor care conduc schimbarea”. Acest lucru duce totalul donațiilor sale pentru anul 2020 la aproape 6 miliarde de dolari.