Cel mai vârstnic nepot al reginei Elisabeta și soția sa Autumn (născută Kelly) au decis să se despartă. După ce cuplul și-a anunțat despărțirea în februarie 2020, Peter Philips și Autumn au făcut o declarație luni, spunând că aspectele financiare au fost rezolvate și aprobate de Înalta Curte, relatează People.

Peter Philips si sotia sa, AutumnFoto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia Images

„Deși este o zi tristă pentru Peter și Autumn, ei continuă să pună binele și creșterea minunatelor lor fiice Savannah și Isla mai presus de orice”, au declarat ei. „Peter și Autumn sunt mulțumiți că au rezolvat problemele amiabil, cu copiii în centrul gândurilor și hotărârilor”.

Au adăugat că „Peter & Autumn au solicitat discreție și considerație pentru copiii lor pe când familia se adaptează la un nou capitol de viață”.

Fiul prințesei Anne, în vârstă de 43 de ani, este primul din generația sa regală care se desparte de soție. Peter a crescut participând la evenimentele din familie împreună cu prinții William și Harry, inclusiv la slujba religioasă din dinineața de Crăciun și la Trooping the Colour, aniversarea anuală a zilei de naștere a reginei. La înmormântarea prințului Philip, William și Harry n- au mesrs alături, ci cu Peter între ei doi.

Peter, consultant în domeniul marketingului sportiv, a întâlnit-o pe Autumn, consilieră în management, la Montréal, orașul ei de domiciliu, la un Mare premiu de Formula 1. S-au căsătorit la capela St. George de la castelul Windsor în 2008.

Purtătorul lor de cuvânt a confirmat că s-au despărțit în 2019 și au informat- o de atunci pe regină și alți membri ai familiei regale.

Autumn, care este canadiancă, va rămâne la Gloucestershire, UK, „ca să crească cei doi copii” în ciuda despărțirii, au anunțat anterior. Comitatul din sud-vestul Angliei este „locul unde s-au stabilit de un număr de ani”, au spus ei.

Citește și: