New York va organiza o mare paradă pe 7 iulie în cinstea lucrătorilor esențiali care au strălucit în timpul pandemiei coronavirusului, a anunțat luni primarul orașului Bill de Blasio, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În marea tradiție newyorkeză, parada, care va fi publică, va avea loc la capătul sudic al Broadway, în Manhattan, numit și Canion of Heroes.

Parada va aduce un omagiu îngrijitorilor, dar și angajaților municipali, cadrelor didactice, angajaților autorității de transport public MTA, personalului magazinelor alimentare și supermarketurilor, precum și persoanelor care livrează.

Este vorba despre sărbătorirea „oamenilor care ne-au ținut în viață, care au permis acestui oraș să avanseze în ciuda tuturor”, „eroilor care sunt adesea uitați”, a explicat Bill de Blasio în cadrul sesiunii sale de presă zilnice.

Anunțul evenimentului vine întrucât 64,8% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19 în New York, unde rata cazurilor pozitive a scăzut la 0,59% luni (media în ultimele șapte zile), un record deoarece aceste date sunt înregistrate.

De la începutul pandemiei, orașul a înregistrat peste 33.000 de decese legate de virus.