Regina Elisabeta pare a-și reveni după moartea celui care i-a fost soț vreme de 70 de ani cu puțin ajutor de la nora ei „preferată”, Sophie Wessex, scrie Vanity Fair citând și ziarul The Sun.

Ducele si ducesa de Wessex la o ceremonie in iunie 2013Foto: Wikipedia

Soția fiului ei, prințul Edward, i-a devenit confidenta cea mai apropiată și și-a asumat misiunea de a asigura că suverana este consolată după decesul de acum două luni al ducelui de Edinburgh. Un curtean a declarat: „Dacă întrebi care este copilul favorit al Majestății Sale, nu este niciunul dintre ei, este nora sa”.

Comentatorul curții regale Duncan Larcombe a susținut afirmația, explicând că „Sophie Wessex a apărut ca ʼsprijinulʼ surprinzător al reginei care-și schimbă viața fără prințul Philip. Conform surselor, soția prințului Edward și-a făcut o misiune personală din a se asigura că Majestatea Sa are susținerea deplină din partea familiei”.

Larcombe a continuat, afirmând că „După moartea prințului Philip în aprilie, Sophie a condus cei peste 15 km de la căminul ei din Bagshot Park până la castelul Windsor la fiecare câteva zile și în fiecare weekend ca să petreacă timp în distanțare socială cu Majestatea Sa. Iar în zilele în care nu se poate duce personal, ducesa de Wessex o sună pe soacra ei cel puțin o dată pe zi”.

În vreme ce s-a raportat că ducele de Kent, vărul reginei, va prelua rolul îndeplinit de obicei de prințul Philip la unele ceremonii, „departe de cameramani, este de așteptat ca Sophie să o însoțească pe regină pe parcursul zilei”, afirmă Larcombe.

Se pare că puternica prietenie dintre cele două s-a consolidat în timpul plimbărilor prin Windsor Great Park pe durata pandemiei. „Ca în atâtea familii în timpul restricțiilor, Majestatea Sa n-a putut să-și vadă nora favorită, dar pe măsură ce acestea s-au ridicat, Sophie a fost una din puținele persoane admise în interiorul bulei Covid”, explică Larcombe.

„Când a murit prințul Philip, Sophie a fost alegerea evidentă de a face pasul în față ca să se asigure că regina este bine îngrijită, din moment ce locuiește la câteva minute de drum”. Prințul Edward și Sophie au început să se întâlnească în 1993 și s-au căsătorit după șase ani.

O sursă a declarat pentru publicație că „s-a întâmplat ca Edward să se însoare cu o persoană pentru care mama sa avea multă afecțiune. Sophie este mult mai mult decât o noră, este ca o fiică”.

A adăugat că și soțul ei este „o foarte bună companie” și „este mult mai destins decât atunci când apare în public. Și, spre deosebire de ceilalți, nu cere nimic și nici nu are vreo așteptare de la regină”.

Citește și: