Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat, duminică, pe noul prim-ministru israelian Naftali Bennett, care îi urmează lui Benjamin Netanyahu, la putere de 12 ani, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În numele poporului american, îl felicit pe premierul Naftali Bennett, prim-ministru în alternanţă şi ministru al Afacerilor Externe Yair Lapid şi pe toţi membrii noului guvern israelian", a spus Biden într-un comunicat. El a subliniat că "este nerăbdător să lucreze" cu Bennett "pentru a întări toate aspectele lungii şi strânsei relaţii dintre ţările noastre".

"Israel nu are un prieten mai bun decât Statele Unite. Legătura dintre popoarele noastre este o dovadă a valorilor comune şi a deceniilor de strânsă cooperare şi pe măsură ce continuăm să ne consolidăm parteneriatul, Statele Unite rămân de neclintit în sprijinul său pentru securitatea Israelului", a mai spus Biden.

Ultra-naţionalistul Naftali Bennett va conduce noul cabinet după ce a fost votat de 60 de deputaţi. Noul guvern este format din partide de la stânga la dreapta, pentru doi ani, înainte ca aliatul centrist Yair Lapid să preia funcţia.

În discursul său, Naftali Bennett, noul premier ales, a spus: "Acest Guvern îşi începe activitatea sub cea mai gravă ameninţare de securitate", a declarat el referitor la Iran, inamicul Israelului, asigurând că ţara sa "îşi va rezerva libertate totală de acţiune" contra Teheranului, potrivit News.ro.