Regina Elizabeth a II-a l-a primit, duminică, pe preşedintele american Joe Biden la Windsor, cu gardă de onoare şi apoi un ceai, la finalul summitului G7, scrie AFP.

Joe BidenFoto: Shawn Thew / INSTAR Images / Profimedia

În rochie înflorată şi pălărie roz, suverana în vârstă de 95 de ani, încadrată de Joe Biden şi de soţia sa Jill, a asistat la o paradă a gărzii de onoare, îmbărcată în uniforma roşie tradiţională, în curtea reşedinţei unde s-a retras de la începutul pandemiei.

Ei au ascultat imnurile britanic şi american sub un soare arzător, apoi s-au retras să ia ceaiul, înainte ca Joe Biden să plece la Bruxelles, unde va participa luni la un summit al NATO.

Regina a participat deja vineri la o recepţie la Cornwall, în sud-vestul Angliei, pentru prima seară a summitului G7, cu Joe Biden.

Ea a tăiat un tort cu o sabie şi a stârnit râsetele liderilor marilor puteri întrebând la fotografia de grup: "Ar trebui să arătăm acum ca şi cum ne-am simţi bine?".

Cu excepţia lui Lyndon B. Johnson, regina i-a întâlnit pe toţi preşedinţii americani de-a lungul celor 69 de ani de domnie. Ea l-a primit şi pe predecesorul lui Biden, Donald Trump, într-o vizită controversată în iunie 2019., potrivit News.