O petrecere pe plajă a liderilor G7 a dat ocazie speculațiilor și criticilor cum că aceștia sunt prea înghesuiți. Downing Street a negat că petrecerea pentru liderii G7 de pe plaja Carbis Bay, care a avut loc sâmbătă, ar fi încălcat regulile de distanţare socială, subliniind că a respectat toate regulile actuale privind adunările în aer liber, limitate la 30 de persoane, scriu The Guardian și

HotNews.roFoto: Hotnews

Sky News.

Downing Street a spus că ”atmosfera relaxată” a dat liderilor - inclusiv a președintelui american Joe Biden - ocazia să discute probleme globale.

Cu toate acestea, după apariția unor fotografii în spațiul public, unii au speculat că liderii G7 au încălcat măsurile anti-Covid din Marea Britanie.

Întrebat despre fotografiile în care apare liderii dacă aceștia nu sunt prea înghesuiți, purtărotul de cuvânt al premierului a spus că ”evenimentul de aseară a fost organizat în deplină siguranţă, în conformitate cu regulile în vigoare Covid. A fost o adunare informală a liderilor celor şapte naţiuni şi în privat... dar se poate vedea că a fost o atmosferă relaxată care le-a dat ocazia şefilor de state să discute în afară unui cadru formal".

Purtătorul de cuvânt a mai spus că cei care participă la summit au fost testaţi zilnic şi evenimentul a avut loc în aer liber.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a adăugat că numărul participanților a fost sub 30 de persoane.