Un Ford Escort Ghia Saloon din 1981, dăruit de prinţul Charles prinţesei Diana cu două luni înainte de nunta lor, este scos la licitaţie luna aceasta, potrivit cornwalllive.com, potrivit News.ro.

Printul Charles si printesa DianaFoto: Pinterest

Maşina vintage a fost un dar de logodnă de la Prinţul de Wales şi are un preţ estimativ de 40.000 de lire sterline.

Automobilul de 40 de ani a dispărut din spaţiul public pentru 20 de ani - fiind deţinut de un mare fan al prinţesei Diana, care l-a ţinut ascuns chiar şi de prietenii ei.

Dar vehiculul a fost recent găsit într-o stare uimitor de bună, cu vopseaua şi tapiţeria originale, şi cu 133.000 de kilometri la bord.

Maşina albă are şi aceleaşi numere de înmatriculare pe care le avea când era condusă de Diana - WEV 297W.

Fordul a fost maşina personală a prinţesei Diana în prima parte a relaţiei ei cu prinţul Charles. A fost văzută adesea conducând-o, şi chiar l-a urmărit pe Prinţul de Wales jucând polo din maşină.

Automobilul se vinde împreună cu broasca mascotă argintie de pe capotă - o copie a unui cadou de la sora Dianei, Lady Sarah Spencer, pentru a-i aminti de basmul unei fete al cărui sărut transformă o broască în prinţ.

Maşina va fi licitată pe 29 iunie în sesiunea Royal Auction la casa Reeman Dansie din Colchester, Essex - şi ar putea fi adjudecată cu un preţ între 30.000 şi 40.000 de lire sterline.