​Statele Unite au anunțat joi că vor oferi până la trei milioane de dolari pentru informații cu privire la atacurile care vizează interesele sale în Irak, a doua zi după ce trei drone au atacat o bază în care staționează soldații americani, potrivit AFP.

Ambasada SUA in IrakFoto: Wikipedia

Autoritățile irakiene continuă să denunțe grupările rebele care conduc atacuri „teroriste” și spun că se luptă pentru a-i identifica pe cei care lansează rachete, plantează bombe sau trimit drone. Pentru Washington, grupurile armate pro-Iran câștigă constant influență în Irak.

Într-un text în arabă, însoțit de un videoclip, Departamentul de Stat al SUA acuză „teroriști lași care atacă reprezentanțele diplomatice americane în Irak și apoi se amestecă cu civili”.

„America oferă până la trei milioane de dolari pentru informații (...) care pot fi trimise prin WhatsApp, Telegram sau Signal”, continuă Departamentul de Stat în acest text difuzat pe Twitter cu un număr de telefon american.

Multă vreme în Irak, Statele Unite au oferit milioane de dolari pentru informații despre jihadiști. Cele referitoare la noul șef al grupului Statului Islamic (IS) din Irak, Amir al-Mawla, valorează, de exemplu, 10 milioane de dolari.