A terminat liceul cu cele mai mari calificative este o realizare incredibilă - iar Mike Wimmer a făcut-o recent la doar 12 ani. Și nu a fost doar liceul. Wimmer a absolvit și colegiul în aceeași săptămână, potrivit NBC News.

Mike Wimmer Foto: YouTube

Pre-adolescentul din Carolina de Nord a declarat luni pentru „TODAY” că a decis să-și mărească volumul de muncă academică în timpul pandemiei de coronavirus.

„Nu a trebuit să fac naveta la școală, așa că, de fapt, mi-a dat mult mai mult timp pentru a putea lua cursuri suplimentare”, a spus el.

"A fost bine fiindcă stăteam altfel fără să facem nimic, nu-i așa? Deci, la fel de bine a fost să urmăm câteva clase suplimentare", a adăugat el.

Wimmer și-a terminat cursurile de liceu în decembrie și a spus că s-a concentrat pe munca sa de colegiu în timpul semestrului de primăvară. El a mai spus că a fost întotdeauna un copil capabil.

„De fapt, am fost într-o mică tabără de vară când eram foarte mic, iar mama mea a venit să mă ia în prima zi și i se spune: „Știți că își poate scrie numele complet și poate face înmulțiri? ” își amintește Wimmer. „Și ea a spus atunci: ”Uh, da, nu este normal? ”

Wimmer a spus că dragostea sa pentru învățare l-a ajutat mult, dar, pe măsură ce a crescut, a fost uneori dificil să fie luat în serios și să aibă acces la cursurile pe care dorea să le urmeze.

„Există o mulțime de oameni care, în momentul în care îmi văd vârsta, spun: ”Oh, ei bine, nu poți face acest curs” sau ”Este prea riguros pentru tine”, genul acesta de lucruri se mai întâmplă” Spuse Wimmer. „Așa că într-adevăr, doar câștigarea credibilității și găsirea unor educatori care doreau să-mi promoveze abilitățile a fost cea mai grea parte”.

Mike Wimmer spune că a putut fi elev, student, om de afaceri, dar și să își trăiască copilăria

De parcă volumul de muncă academic nu ar fi fost suficient, Wimmer și-a dedicat timpul liber unor proiecte extrașcolare impresionante, inclusiv înființării a două companii de tehnologie. El a început primul proiect, Next Era Innovations, când avea doar șapte ani.

Deși unii ar putea fi îngrijorați de faptul că Wimmer și-a petrecut atât de mult din copilărie lucrând și învățând, el a spus că este mulțumit de deciziile luate.

"Știi, dacă te uiți în jurul camerei mele, există mașini Hot Wheels de-a lungul peretelui, șine pe podea și piese Lego peste tot", a spus el. „Îmi petrec timpul din viața mea făcând totul, indiferent dacă este vorba despre școală și afacerile mele și totuși sunt și eu un copil.”

Wimmer a încurajat și alți copii să-și urmeze visele, chiar și atunci când există obstacole în cale.

„Când o ușă se închide, există întotdeauna o altă ușă, chiar și o fereastră prin care poți să treci”, a spus el.