​Uniunea Europeană ar dori să obțină un angajament din partea Statelor Unite pentru a soluționa înainte de decembrie disputa comercială privind oțelul și aluminiul, care afectează relațiile bilaterale, potrivit concluziilor summitului transatlantic din 15 iunie, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Ne-am angajat să lucrăm pentru ridicarea, înainte de 1 decembrie 2021, a tuturor taxelor vamale suplimentare / punitive legate de soluționarea litigiului nostru privind oțelul și aluminiul”, precizează declarația comună provizorie văzută de AFP.

Textul, care poate fi încă modificat, confirmă, de asemenea, dorința de a ajunge la un acord cu privire la conflictul Airbus-Boeing până pe 11 iulie.

Statele Unite au impus taxe de 25% asupra importurilor europene de oțel și de 10% pe cele de aluminiu

După ani de tensiuni puternice sub mandatul lui Donald Trump, relațiile comerciale dintre Bruxelles și Washington au intrat într-o fază de cooperare de la alegerea lui Joe Biden.

Vizita președintelui american la Bruxelles ca parte a primei sale vizite în Europa pentru reuniunile la nivel înalt NATO și UE / Statele Unite ar trebui să marcheze o reînnoire a relației transatlantice, în special în confruntarea americană cu China.

Din iunie 2018, Statele Unite au impus taxe de 25% asupra importurilor europene de oțel și de 10% pe cele de aluminiu.

UE a răspuns taxând companiile moto precum Harley-Davidson, blugi (inclusiv Levi's) sau tutun, porumb, orez sau suc de portocale din Statele Unite.