Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost transferat către locul de detenţie de la un spital penitenciar în care a fost ţinut sub observaţie după greva foamei, relatează AFP și Reuters, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Bloggerul Navalnîi a fost transferat către Colonia Penitenciară Pokrov”, a anunţat un purtător de cuvânt al serviciului închisorilor ruseşti (FSN), citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Acest transfer a fost confirmat, la scurt timp după aceea, de către echipa opozantului.

Potrivit agenţiei ruse de presă RIA Novosti, Navalnîi a compărut prin videoconferinţă - din colonia penitenciară - la o audiere în vederea soluţionării uneia dintre plângerile sale împotriva Administraţiei penitenciare ruse, pe care o acuză de „cenzurarea” ziarelor pe care le primeşte.

Agenţiile ruse de presă scriu că Navalnîi ar fi retras această plângere.

Încarcerat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a primit îngrijiri după ce a fost otrăvit cu noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul, activistul anticorupţie a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014, o condamnare pe care o denunţă drept ”politică.

Navalnîi, în vârstă de 45 de ani, îşi ispăşeşte pedeapsa în regiunea Vladimir, la aproximativ 100 de kilometri est de Moscova.

El a intrat în greva foamei timp de 24 de zile pentru a denunţa condiţiile de detenţie în Colonia Peniteciară Pokrov, considerată drept una dintre cele mai dure din Rusia.

Autorităţile depun eforturi pentru a destructura mișcarea politică a lui Navalnîi după arestarea acestuia, președintele rus Vladimir Putin promulgând vinerea trecută „legea anti-Navalnîi” despre care Kremlinul afirmă că ar fi pentru combaterea „extremismului”.

Citește și: