Profesioniștii dreptului au fost uimiți să descopere rețeta de sparanghel cu una din faimoasele brânzeturi franțuzești în mijlocul unui decret regal privind prețul medicamentelor, publicat pe siteul ministerului federal al justiției din Beligia, relatează CNN.

Recolta sparanghelFoto: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Este îngrijorător că asemenea erori pot apărea pe siteul Serviciului Public Federal (ministerul) al Justiției”, a apreciat avocatul Olivier Dupont, intrebat de RTL Info.

„Citeam legea și am picat peste acest articol”, a spus pentru RTL Info și o avocată din Bruxelles, la fel de uimită ca și confrații săi să descopere o rețetă culinară parcurgând un text de lege. Chiar dacă mici erori mai apar din când în când, ea nu mai avusese oportunitatea să ia cunoștință de o rețetă cu șase pași. „E o adevărată întâmplare belgiană”.

„Nu este vorba despre publicarea oficială a unui text de lege”, a asigurat Wilfried Verrezen, directorul Monitorului. „Este o versiune din baza de date consolidată, nu are valoare legală. În Monitor nu se publică decât modificările unei legi”. Rămâne de explicat cum a putut să se producă o asemenea eroare.

„Fără îndoială, cel care a publicat această versiune avea deschis și un document Word cu rețeta”, ironizează Verrezen.

Eroarea a fost rectificată de îndată, așa că este inutil să intrați pe siteul Monitorului pentru a găti cina din această seară.