Ducele și ducesa de Sussex, Harry și Meghan, au anunțat nașterea celui de-al doilea copil al lor, o fetiță, scrie BBC. Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor s-a născut vineri dimineață într-un spital din Santa Barbara, California. Atât mama, cât și copilul sunt sănătoși și bine, a declarat perechea într-un comunicat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cuplul a spus că și-a numit al doilea copil „Lilibet” după apelativul pe care l-au dat Reginei mame, străbunica bebelușului.

Premierul britanic Boris Johnson i-a felicitat duminică pe prinţul Harry şi pe soţia sa Meghan Markle pentru naşterea fetiţei lor Lilibet, relatează agențiile de presă.

UPDATE: Regina Elisabeta a II-a şi familia regală britanică îi felicită pe Meghan şi Harry pentru naşterea fiicei lor

Regina Elisabeta a II-a şi ceilalţi membri ai familiei regale britanice i-au felicitat, duminică seară, pe prinţul Harry şi pe soţia sa Meghan pentru naşterea fetiţei lor.

„Regina, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall şi ducele şi ducesa de Cambridge au fost informaţi şi sunt încântaţi de vestea naşterii fiicei ducelui şi ducesei de Sussex”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Un mesaj de felicitări a venit şi din partea premierului Boris Johnson, în social media: „Multe felicitări ducelui şi ducesei de Sussex pentru naşterea fiicei lor”, a postat pe Twitter şeful guvernului conservator după ce cuplul, stabilit în SUA după retragerea din casa regală, a anunţat naşterea celui de al doilea copil.

Cuplul a fost felicitat cu acest prilej şi de Fundaţia Jocurilor Invictus, un eveniment internaţional sportiv pentru veterani răniţi pe câmpul de luptă creat la iniţiativa prinţul Harry.

"Felicitări patronului nostru ducele de Sussex şi ducesei de Sussex la naşterea celui de al doilea copil! Bine ai venit în familia Invictus Lilibet 'Lili' Diana Mountbatten-Windsor!", se menţionează în mesaj.