Facebook a anunțat vineri că îi suspendă contul lui Donald Trump pentru doi ani și că politicienii vor fi acum pedepsiți ca și ceilalți utilizatori atunci când încalcă regulile rețelei sociale, mai ales în caz de dezinformare, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Profimedia Images / Zuma Press

Fostul președinte american va putea reveni numai atunci când „riscurile pentru siguranța publicului au dispărut”, a declarat platforma, care l-a exclus temporar pe 7 ianuarie pentru că și-a încurajat susținătorii în timpul atacului de la Capitoliu, odecizie fără precedent până atunci.

Donald Trump a denunțat vineri o „insultă” făcută „celor 75 de milioane” de americani care l-au votat în 2020, după anunțul suspendării sale de pe Facebook timp de doi ani.

„Decizia Facebook este o insultă” pentru „75 de milioane de oameni care ne-au votat în 2020”, a spus fostul președinte într-o declarație, adăugând că gigantul social media „nu ar trebui să fie lăsat să scape de această cenzură".

"În cele din urmă, vom câștiga. Țara noastră nu mai suportă aceste abuzuri!", a conchis el.

Blogul lui Donald Trump a fost închis definitiv

Blogul fostului președinte Doanld Trump, unde a împărtășit declarații cu suporterii după ce a fost interzis de pe platformele de socializare precum Twitter și Facebook, a fost închis, anunță The Hill.

Trump a lansat luna trecută site-ul web, denumit „De la biroul lui Donald Trump”, luna trecută, pentru a comunica cu susținătorii. Site-ul permite acum utilizatorilor doar să-și trimită adresele de e-mail și numerele de telefon pentru a se înscrie pentru actualizări de la fostul președinte.

Oameni din echipa lui Donald Trump au confirmat pentru The Hill că blogul nu va ma fi activ, numindu-l „auxiliar eforturilor mai largi pe care le avem și la care lucrăm”.

Nu este clar pe ce alte căi ar urma Trump să comunice cu susținătorii săi.

O serie de platforme de socializare, inclusiv Twitter și Facebook, l-au interzis pe Trump în urma asaltului Capitoliului, invocând afirmațiile sale neacceptate de fraudă electorală pe scară largă la alegerile prezidențiale din 2020.