Ucigaşul în serie Mihail Popkov din Rusia, supranumit 'Maniacul din Angarsk', a fost condamnat vineri pentru alte două crime, numărul total al victimelor sale ajungând la 80, a transmis Comitetul de Anchetă rus, potrivit AFP și Agerpres.

Mihail Popkov a ucis cel putin 80 de oameniFoto: AIST TV / East2West News / Profimedia

Arestat în 2012, acest fost poliţist în vârstă de 57 de ani a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă pentru uciderea a 22 de femei, apoi din nou la aceeaşi pedeapsă în 2018 pentru încă 56 de crime comise între 1992 şi 2007.

Vineri, un tribunal din oraşul Angarsk, situat în regiunea Irkuţk, l-a găsit vinovat de alte două crime, comise în 1995, condamnându-l la nouă ani şi opt luni de închisoare.

Mihail Popkov a comis majoritatea crimelor sale în Angarsk, oraş din Siberia cu o populaţie de 230.000 de locuitori. El a ucis 79 de femei în total şi un bărbat, poliţist.

El îşi invita mai întâi victimele în maşină, deseori pentru a le viola, noaptea, folosindu-şi autovehiculul de poliţie în afara orelor de serviciu.

Criminalul le-a ucis pe aceste femei, care aveau între 16 şi 40 de ani, cu un topor sau cu un ciocan, aşa cum a povestit el însuşi în decembrie 2017 pentru site-ul de ştiri rus Meduza.

Bărbatul spunea despre el că este un om care curăţă oraşul de prostituate. Numai două femei au supravieţuit atacurilor sale.