Revista americană conservatoare National Review afirmă că fostul președinte republican Donald Trump le cere jurnaliștilor conservatori să promoveze teoria că va fi reinstalat la Casa Albă în luna august a acestui an, relatează The Hill.

Trump imbarcandu-se la bordul Marine OneFoto: Mandel Ngan / AFP / Profimedia Images

Informația a fost dezvăluită în premieră pe Twitter în urmă cu câteva zile de către jurnalista Maggie Haberman de la New York Times, una dintre publicațiile atacate constant și catalogate drept „fake news” de către Trump în timpul mandatului său.

Însă informația a fost confirmată de către revista conservatoare National Review care a publicat joi un articol intitulat „Maggie Haberman are dreptate” în care afirmă că multiple surse au relatat că Trump „încearcă din greu să recruteze jurnaliști, politicieni și alte figuri proeminente care să promoveze această idee”.

Teoria conspirației ar fi legată de faptul că Trump s-ar întoarce la Casa Albă după ce afirmațiile sale nedovedite potrivit cărora alegerile prezidențiale de anul trecut i-au fost furate vor fi dovedite adevărate, potrivit Forbes.

Fostul președinte republican crede cu adevărat că va fi reinstalat la Casa Albă după ce mai multe audituri ale rezultatelor alegerilor din Arizona și alte state americane vor fi finalizate, afirmă Charles W. Cooke, autorul articolului din National Review.

Informația publicată de revista conservatoare vine la o zi după ce Haberman a afirmat în timpul emisiunii „New Day” difuzate de CNN că Trump încearcă să recruteze legiuitori republicani și jurnaliști conservatori care să promoveze această idee.

„A încercat să convingă editorialiști conservatori să publice într-un mod mai mainstream că aceste alegeri i-au fost, citez, furate”, a declarat Haberman.

National Review a fost una dintre publicațiile conservatoare care au criticat comportamentul lui Trump după ce acesta a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden, board-ul editorial al revistei afirmând că acțiunile acestuia de contestare a votului sunt „rușinoase”.

„Aproape nimic din ceea ce a pretins echipa lui Trump nu a stat în picioare în fața unei examinări oricât de mici”, au mai scris jurnaliștii de la National Review, revistă fondată în 1955 de către intelectualul și autorul conservator William F. Buckley.

National Review este considerată cea mai prestigioasă publicație conservatoare din Statele Unite, aceasta contribuind de decenii la modelarea și promovarea conservatorismului american.

Citește și: