Guvernul belgian a anunțat că vrea înăsprirea legislației privind violența sexuală după ce o fată în vârstă de 14 ani s-a sinucis la doar câteva zile după ce a fost violată în grup într-un cimitir, relatează Euronews.

Politia belgianaFoto: Bernal Revert / Alamy / Profimedia Images

Ministrul justiției Vincent Van Quickenborne a declarat în timpul unui discurs ținut în parlament că speră ca legiuitorii să adopte un proiect care va dubla pedeapsa maximă pentru viol.

Într-un caz care a șocat Belgia, adolescenta a fost agresată sexual și violată de mai mulți tineri în orașul Ghent în luna mai.

Violatorii au postat înregistrări video cu fapta lor pe platformele social media și 4 zile mai târziu, pe 19 mai, fata s-a sinucis.

Tatăl victimei a declarat că sinuciderea a fost direct legată de descoperirea imaginilor pe platformele sociale.

„Aceste imagini au fost ultima picătură pentru ea...întreaga ei lume s-a prăbușit”, a declarat acesta, potrivit BBC.

Cinci adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 19 ani au fost arestați în legătură cu fapta.

Cazul a declanșat emoții puternice în Belgia, priveghiuri tăcute fiind organizate în întreaga țară după sinuciderea tinerei.

Van Quickenborne a descris incidentul ca fiind „atroce” și a promis să înăsprească măsurile îndreptate împotriva agresorilor sexuali.

„Mult prea des am lăsat victimele în soarta lor, vrem să facem tot ce este posibil pentru a ne asigura că ele sunt protejate mai bine”, a mai afirmat acesta.

Premierul belgian Alexander De Croo a condamnat la rândul său fapta și a comparat violența sexuală îndreptată împotriva femeilor din Belgia cu o „pandemie” cu care țara „trebuie să lupte cu la fel de multă energie” ca și în cazul crizei sanitare.