Piața imobiliară din Hong Kong a stabilit un nou record, un loc de parcare din acest oraș fiind vândut pentru un preț astronomic, relatează Bloomberg.

Mount Nicholson este unul dintre cele mai exclusiviste proiecte imobiliare din Hong KongFoto: Anthony Wallace / AFP / Profimedia Images

Wharf Holdings Ltd. și Nan Fung Group au vândut un loc de parcare pentru 10,2 milioane de dolari HK (1,3 milioane de dolari americani) la proiectul rezidențial Mount Nicholson, potrivit unei persoane familiară cu tranzacția care a cerut să nu fie numită datorită naturii private a tranzacției.

Prețul a doborât un record anterior de 7,6 milioane de dolari HK plătit în 2019 pentru un loc de parcare de la un complex de birouri.

Piața locuințelor de lux din Hong Kong a înregistrat tranzacții record în ultimul timp pe măsură ce cumpărătorii au început să își recapete încrederea după depășirea vârfului pandemiei de COVID-19.

O casă de pe Vârf, o zonă rezidențială de lux cu vedere asupra orașului, a fost închiriată în luna mai cu un preț record de 1,2 milioane de dolari HK plătiți lunar.

Mount Nicholson, aflat de asemenea pe Vârf, este unul dintre cele mai emblematice proiecte rezidențiale de lux din Hong Kong.

Anterior unul dintre apartamentele proiectului a fost cel mai scump din Asia înainte de a fi detronat de o tranzacție încheiată în luna februarie a acestui an.

Citește și: