Un opozant și fost deputat rus, Dmitri Goudkov, arestat săptămâna aceasta la Moscova și ținut în arest pentru 48 de ore, a fost eliberat joi fără a fi acuzat, a declarat avocatul său pentru AFP.

Tribunal RusiaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Profimedia Images

Goudkov „este în libertate, fără a fi acuzat”, a declarat avocatul Mihail Birioukov. Arestat marți în legătură cu o anchetă privind chiriile neplătite, Dmitry Goudkov, în vârstă de 41 de ani, a fost suspectat de „fraudă sau încălcare a încrederii”, infracțiune pedepsită cu cinci ani de închisoare.

Arestarea lui Dmitri Goudkov a avut loc a doua zi după cea a lui Andrei Pivovarov, fostul director al organizației Open Russia (Open Russia) fondată de oligarhul în exil și criticul de la Kremlin, Mihail Khodorkovsky.

Extras dintr-un avion gata să decoleze din Sankt Petersburg (nord-vest), Pivovarov, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat că „a participat la activitățile unui ONG străin recunoscut ca nedorit”, infracțiune pedepsită cu șase ani de închisoare.

Criticii președintelui rus Vladimir Putin au denunțat dorința Kremlinului de a intimida oponenții înainte de alegerile legislative din 19 septembrie, într-un moment în care partidul de guvernământ Rusia Unită este în declin la urne, în ciuda popularității lui Vladimir Putin.