O celulă interministerială de criză a fost creată joi în urma unor suspiciuni privind prezenţa unui dispozitiv exploziv la bordul unui avion Air France din Ciad cu destinaţia Aeroportul Roissy Charles-de-Gaulle, anunţă într-un comunicat Ministerul francez de Interne, relatează AFP. În urma verificărilor nu a fost găsit niciun dispozitiv explozibil la bordul avionului.

Flota aeriana Air FranceFoto: Air France

UDPATE 19.57: În urma verificărilor nu a fost găsit niciun dispozitiv explozibil la bordul avionului, iar intervenția s-a încheiat, a anunțat Ministerul Francez.

"Avionul a aterizat pe aeroportul Roissy fără incidente la ora locală 16:01 și a fost izolat", a declarat Ministerul de Interne. "Pasagerii au fost debarcați. Se fac evaluări în vederea ridicării oricăror îndoieli", a spus el.

Potrivit unei surse din aeroport, în timpul zborului, un bărbat a reușit să se conecteze la frecvența radio și a transmis o amenințare cu bomba.

„Pilotul a informat compania, iar avionul a fost escortat de un avion Rafale la Roissy”, a adăugat această sursă. „Inspecția aeronavei tocmai a început”, potrivit acestei surse.