Regina Elizabeth a Marii Britanii îi va primi, la reședința sa de la Castelul Windsor, pe președintele american Joe Biden și prima doamnă Jill Biden, întâlnirea fiind programată pentru 13 iunie, chiar înaintea summitului pe care liderul de la Casa Albă îl va avea cu omologul său rus Vladimir Putin.

Regina Elizabeth (sursa-Royal Family)Foto: Hotnews

Este prima întâlnire de la instalarea lui Biden la Casa Albă și primul mare eveniment la care participă regina de la moartea prințului consort, Philip. Biden devine astfel cel de-al 13-lea președinte american care este primit de monarhul britanic în vârstă de 95 de ani, notează Reuters.

Anunțul a fost făcut joi de Palatul Buckingham.

Întâlnirea are loc în marja summitului G7 ce va fi organizat la Cornwall. În același timp, este prima deplasare a lui Biden în Europa de la învestirea sa din ianuarie și primul mare eveniment diplomatic ce are loc de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Palatul Buckingham nu a furnizat alte detalii legate de întâlnire.

În 2018, regina Marii Britanii l-a primit pe președintele de atunci Donald Trump, în ciuda unor proteste de stradă care cereau anularea vizitei lui Trump. Și președintele Barack Obama a fost primit, în 2016, la o zi după ce regina împlinise 90 de ani.

După vizita în Marea Britanie, președintele Joe Biden ar urma să participe, la Geneva, pe 16 iunie, la primul summit cu omologul său rus Vladimir Putin.