Mii de pagini din e-mailurile doctorului Anthony Fauci au fost lansate de BuzzFeed și The Washington Post. E-mailurile arată că Fauci a fost șocat de fascinația publicului față de personalitatea sa. Ele arată, de asemenea, imensa presiune făcută asupra lui Fauci cu cereri de sfaturi, interviuri și discuții.

Anthony FauciFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Mai mult de 860 de pagini de e-mailuri ale doctorului Anthony Fauci din martie și aprilie 2020, publicate de The Washington Post, arată reacția celui mai mare expert al națiunii în boli infecțioase la agitația în jurul personajului său la începutul pandemiei.

În martie, un coleg de la Institutele Naționale de Sănătate i-a trimis lui Fauci un articol din The Post cu titlul: „Șosete Fauci, gogoși Fauci, fan art Fauci: Expertul în coronavirus atrage un cult.”

„Cu adevărat suprarealist”, a răspuns Fauci. „Sperăm că totul se va opri în curând”, scrie și Insider.

În luna următoare, într-un e-mail, Fauci a primit o alertă Google News pentru numele său, care conținea un articol numit „Cuomo Crush” și „Fauci Fever” - Sexualizarea acestor bărbați este un lucru real pe internet.

Apoi a trimis acel e-mail cuiva cu mesajul: „Îți stă mintea în loc. Societatea noastră este complet nebună”.

BuzzFeed a publicat, de asemenea, peste 3.200 de pagini de e-mailuri ale lui Fauci din ianuarie până în iunie 2020.

Peste 3.200 de pagini de e-mailuri obținute printr-un proces privind Freedom of Information Act intentat de BuzzFeed News - care acoperă perioada din ianuarie până în iunie 2020 - oferă o privire rară asupra modului în care Fauci și-a abordat locul de muncă în cea mai mare criză de sănătate din secolul trecut, arătându-i tratând direct cu publicul, oficialii din domeniul sănătății, reporterii și chiar vedetele.

Unele dintre e-mailurile trimise și primite de către medic arată imensa presiune făcută asupra lui Fauci cu cereri de sfaturi, interviuri și discuții.

Pe 5 februarie, Howard Bauchner, redactor-șef al JAMA, i-a trimis lui Fauci un e-mail: „Supraviețuiești? sunt puțin îngrijorat de volumul tău de muncă”.

„Sunt atârnat acolo”, a răspuns Fauci. "Mă simt ca la rezidențiat în primul an când eram seară de seară și în fiecare weekend, dar de fapt nu am părăsit niciodată spitalul, deoarece pacienții erau atât de bolnavi."

E-mailul unei femei a ajuns în căsuța de e-mail a lui Anthony Fauci pe 28 februarie 2020, cu un subiect cu un singur cuvânt: „URGENT”.

Criza coronavirusului era încă în faza incipientă, iar Fauci, principalul om de știință al bolilor infecțioase al guvernului SUA, se afla deja sub o presiune extraordinară, atât din cauza amenințării pentru sănătate cu care se confruntă țara, cât și a climatului politic susținut de administrația Trump.

„Înțeleg că vicepreședintele Pence v-a ordonat să nu informați publicul despre Coronavirus fără aprobare. Acest lucru este destul de terifiant, mai ales că Trump și-a arătat deja dorința de a răspândi informații false sau incomplete despre această criză de sănătate publică”, a scris femeia.

Ea a urmărit adresa de e-mail a lui Fauci, care nu este ușor accesibilă pe site-urile guvernamentale, pentru că avea o întrebare stringentă: „Plănuiesc să zbor pe plan intern MÂINE. Este sigur??"

Desigur, Fauci avea treburile sale urgente de rezolvat, dar îi răspundee oricum a doua zi. „Există multe dezinformări”, a scris el în răspuns. „De fapt, vicepreședintele nu a fost deloc liniștit. Și BTW, este sigur să zburați pe plan intern. ”

Anthony Fauci vorbește mai cu toată lumea, de la simpli cetățeni, la Mark Zuckerberg

E-mailurile revizuite de BuzzFeed News îl mai arată pe Fauci că luptă cu un medicament antiviral, cu Ezekiel Emanuel, fost consilier al administrației Obama, adresând întrebări despre vaccinuri și primind o actualizare de la Mark Zuckerberg cu privire la planurile Facebook pentru un „centru de informare” al coronavirusului.

Zuckerberg a întrebat, de asemenea, dacă compania de socializare ar putea oferi resurse pentru a accelera testarea vaccinului. Și Fauci a răspuns chiar la o ofertă a actorului Morgan Fairchild de a-și folosi contul de Twitter în numele său.