Pe 1 iunie, cea mai mare stațiune de pe litoralul bulgăresc, Sunny Beach, a dat startul sezonului estival cu 20% dintre hoteluri deschise și o plajă gata să primească turiștii, potrivit BNR.bg. citat de Rador.

Sunny Beach, BulgariaFoto: Michal Gorski

Prețul umbrelelor și șezlongurilor din stațiune a fost redus cu 50%, variind între 4,50 leva (circa 2,25 euro) și 5 leva (2,50 euro).

Primii turiști așteptați în stațiune sunt români și polonezi.

"Pe 15 iunie, așteptăm primul zbor charter din Olanda, iar pe 17 iunie, din Belgia. Deși doar 20% dintre hoteluri sunt deschise în prezent, previziunile pentru această vară sunt că vor fi deschise majoritatea hotelurilor din Sunny Beach", a declarat Teodor Pastarmadjiev, membru al Consiliului de Administrație al Uniunii Proprietarilor din stațiune.

Operatorii turistici solicită renunțarea la testele PCR pentru turiștii ucraineni, precum și pentru alți turiști de pe piața estică.

De la 1 iunie 2021, în Sunny Beach intră în vigoare regimul și condițiile necesare pentru buna desfășurare a sezonului estival. Accesul în stațiune se efectuează prin nouă puncte de control. Parcarea în zona albastră din complexul Sunny Beach se va plăti după 1 iunie cu un preț de 2 leva pe oră (circa 1 euro). Anul acesta, locurile de parcare din zona albastră au fost mărite la 1.100, cu 100 de locuri noi.

Românii pot intra în Bulgaria prin orice punct de frontieră, fără test PCR sau adeverință de vaccinare

Cetățenii români vor putea să intre în Bulgaria prin toate punctele de trecere a frontierei fără a li se mai cere să prezinte un test PCR sau antigen COVID negativ, certificat de vaccinare sau un document care să ateste că au trecut boală, conform unui ordin emis de ministrul bulgar al Sănătăţii, Stoicio Kaţarov, citat de BTA, scrie Agerpres.

Aceste prevederi au intrat în vigoare de joi, 27 mai.