Orașul Roma a numit marți o mică piață după un fost președinte al Republicii, dar ceremonia a fost afectată de o greșeală de ortografie jenantă, potrivit AFP.

Numele fostului presedinte Azeglio Ciampi, scris greșitFoto: youtube.com

Placa de travertin în cinstea lui Carlo Azeglio Ciampi, președinte din 1999 până în 2006, a rămas acoperită cu o țesătură în culorile Romei (galben și roșu) în timpul ceremoniei de inaugurare după descoperirea că numele său fusese scris „Azelio”.

Acest pas greșit a avut loc în prezența actualului președinte, Sergio Mattarella, a celor doi copii ai lui Carlo Azeglio Ciampi și a primarului Romei Virginia Raggi, a cărei conducere este foarte contestată.

Scuza oficială a primăriei pentru a lăsa placa acoperită în timpul ceremoniei a fost că a fost deteriorată în timpul instalării sale, dar cei prezenți au putut vedea greșeala prin material.

Placa a fost schimbată, dar numai după ceremonie. „Am fost avertizat abia în această dimineață, am dat imediat ordine să instalez o nouă placă, care este deja la locul ei”, s-a apărat primarul, luat în derâdere rețelele de socializare după această gafă.

Cine a fost Carlo Azeglio Ciampi

Carlo Azeglio Ciampi, care a murit în 2016 la 96 de ani, a fost și prim-ministru (1993-1994) și șef al băncii Italiei (1979-1993).

Piața dedicată lui este situată de-a lungul Tibrului la poalele Aventinului, unul dintre cele Șapte Dealuri ale Romei.