La finalul discursului său în fața Federației Italiene de Baschet, luni, Papa Francisc - fără a menționa în mod specific - a lăudat gestul antrenorului echipei Manchester City, Pep Guardiola, care a sărutat medalia primită după ce echipa sa a fost învinsă în finala Ligii Campionilor cu Chelsea, potrivit ANSA.

Pep GuardiolaFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

„Aş vrea să subliniez aici atitudinea în fața înfrângerii - a spus Pontiful -. Mi-au povestit că, într-una din aceste zile, nu știu unde, a existat un câștigător și unul care a ajuns pe locul doi, nereuşind să învingă. Şi că cel care a terminat pe locul doi a sărutat medalia ”.

"De obicei, când ajungem pe locul doi, suntem triști, posomorâţi și nu spun că aruncăm medalia, dar am avea dorința de a face acest lucru".

"Acest lucru ne învață - a continuat pontiful - că și în înfrângere poate exista o victorie: acceptarea înfrângerilor cu maturitate, pentru că acest lucru te face să crești. Te face să înțelegi că în viață nu este totul dulce mereu, că nu câştigi întotdeauna şi că uneori, ai această experiență de înfrângere. Și atunci când un sportiv, o sportivă, știe să învingă înfrângerea așa, cu demnitate, cu umanitate, cu o inimă mare - a conchis el -, aceasta este o adevărată onoare, o adevărată victorie umană", citează Rador.