Printul Harry - al treilea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii - s-a intors in Marea Britanie dupa ce a luptat, timp de zece saptamani, alaturi de regimentul sau in Afganistan. El a parasit, vineri seara, provincia Helmand, din sudul Afganistanului, pentru ca sa nu devina tinta atacurilor talibane din aceasta regiune, transmite Romania Actualitati.

Desi misiunea printului in Afganistan era secreta, in urma unui acord intre Ministerul britanic al Apararii si presa, aceasta informatie a aparut pe site-ul american Drudge Report. In aceste conditii, oficialii britanici au cerut retragerea printului Harry, pentru a nu compromite securitatea acestuia.

In varsta de 23 de ani, Harry ar fi trebuit sa ramana in Afganistan pana in luna aprilie. Agentiile internationale de presa relateaza ca responsabilii militari de la Londra au declarat ca decizia de a-l trimite acasa pe printul Harry nu a fost luata usor.

Tanarul sublocotenent si-a indeplinit misiunile in mod exemplar si nu a beneficiat de tratament preferential. In urma cu un an, printul Harry urma sa mearga in Irak, insa aceasta decizie a fost anulata in ultima clipa, din cauza publicitatii aparute in presa in legatura cu acest subiect.