UPDATE 21:05 Cel puțin opt oameni au fost uciși în atacul armat din San José, California, miercuri, iar atacatorul era angajat al companiei vizate, a spus poliția, potrivit AFP. "Pot confirma că opt persoane au murit în prezent. Și un suspect a fost declarat mort", a spus Russell Davis, de la Departamentul de Poliție al Județului Santa Clara, avertizând că numărul morților ar putea crește.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul a avut loc în apropierea unei incinte aparţinând Valley Transportation Authority (VTA), care gestionează transportul public în zonă.

Angajaţi VTA ”se află printre victime”, potrivit poliţiei, care nu a precizat inițial despre câte victime este vorba, potrivit News.

Incinta a fost fost evacuată, a anunţat pe Twitter compania.

O serie de atacuri armate au îndoliat Statele Unite în ultimele luni, inclusiv într-un sediu al FedEx, la Indianapolis, într-un imobil de birouri în California , într-un supermarket la Boulder, în Colorado, şi în mai multe saloane de masaj din Atlanta.

În weekend, 12 persoane au fost ucise prin împuşcare, iar alte aproximartiv 50 au fost rănite în întreaga ţară, o intensificare a violenţei armelor de foc, denunţată drept o ”epidemie” de către preşedintele american Joe Biden.