Poliția germană investighează dacă un incendiu izbucnit în cursul nopții la fabrica Tesla construită în apropierea Berlinului a fost provocat intenționat după ce activiști de extrema stângă au pretins responsabilitatea pentru provocarea sa, relatează Reuters.

Linia de productie Tesla GigafactoryFoto: Xinhua / Eyevine / Profimedia

Focul izbucnit la giga-fabrica Tesla din municipiul Grünheide aflat la 30 de kilometri sud-est de capitala germană a provocat deteriorarea unor cabluri de alimentare și a unei zone de 3 metri pătrați, a afirmat un purtător de cuvânt al poliției germane.

Acesta a declarat că ipoteza incendierii premeditate nu este exclusă și că anchetatorii examinează o scrisoare distribuită în mediul online și ai cărei autori au pretins responsabilit

Scrisoarea, publicată pe o platformă a stângii radicale, afirmă că autorii au tăiat alimentarea cu electricitate a locației Tesla prin incendierea mai multor cabluri de înaltă tensiune.

„Tesla nu este nici verde, nici ecologist nici socială”, afirma scrisoarea, potrivit poliției germane.

Producătorul auto american afirmă că ar putea produce până la 500.000 de mașini electrice Tesla Model Y la fabrica sa din Germania însă a amânat deschiderea acesteia de la 1 iulie înspre sfârșitul anului după ce a decis să adauge și o fabrică de baterii electrice în cadrul complexului.

CEO-ul Tesla Elon Musk s-a plâns anterior despre birocrația germană și procesele de aprobare îndelungate după ce construcția fabricii a fost întârziată de către ecologiști îngrijorați de fauna și resursele de apă din zonă.

Citește și: