John Cena, superstar al wrestling-ului și actor și-a cerut marți scuze fanilor chinezi după ce în timpul unui interviu pentru promoarea ultimului său film ”Fast & Furious 9” a spus că că Taiwan este o țară, transmite Reuters.

John Cena in F9 - Fast & Furious 9 (2021)Foto: - / Landmark / Profimedia

Scuzele vin după ce, la televiziunea taiwaneză TVBS, actorul american de 44 de ani a spus că Taiwan va fi prima țară care va vedea ultimul film din franciza ”Fast & Furious”.

China consideră Taiwan drept o provincie a sa, afirmație respinsă de cea mai mare parte a acestei insule democratice și auto-guvernate.

Cena a ajuns, astfel, pe o lungă listă de celebrități din toată lumea ce au atras mânia tot mai naționalistului popor chinez din cauza declarațiilor despre Taiwan, Hong Kong sau Xinjiang.

”Am făcut o singură greșeală. Îmi pare foarte, foarte rău de această greșeală”, a spus Cena, în mandarină, într-un clip video postat pe contul său de Weibo, o rețea socială populară în China. ”

”Acum trebuie să spun ceva foarte, foarte, foarte, foarte, foarte important: iubesc și respect China și poporul chinez”, a adăugat el.

Scuzele n-au fost de ajuns pentru mulți chinezi.

”Te rog să folosești mandarina pentru a spune că Taiwan este parte din China. Altfel nu-ți vom accepta scuzele”, se spune în comentariul de la clipul video al lui Cena care a primit cele mai multe ”like-uri”.

Nici unii utilizatori de internet din Occident nu au primit bine scuzele lui Cena.

”Poate cineva, vă rog, să-l ajute pe John Cena să-și găsească coloana vertebrală”, a scris pe Twitter Matt Karolian, directorul site-ului american de știri boston.com.

Filmul a fost un succes de box-office de când a ajuns în China, pe 21 mai. În ultimul weekend, China a generat 135 de milioane de dolari din veniturile totale de 162 de milioane de dolari, potrivit revistei Variety.