Un migrant din Guineea care a supraviețuit unui atac violent la începutul lunii mai, dar care a fost supus unei proceduri de deportare, s-a sinucis, a declarat luni avocatul său, potrivit AFP.

Mosua Balde, batut la VentimigliaFoto: YouTube

Mosua Balde, în vârstă de 23 de ani, a fost atacat de trei bărbați pe 9 mai în Ventimiglia, un oraș de coastă de lângă granița cu Franța, în timp ce cerșea lângă un supermarket. Videoclipul acestui atac a fost distribuit pe scară largă de mass-media și rețelele sociale din peninsulă.

A doua zi, poliția îi identificase pe atacatori, începând proceduri împotriva lor, dar fără să-i aresteze. După ce a primit tratament în spital, Mosua Balde, fără permis de ședere, a primit o notificare de expulzare și a fost plasat într-un centru de detenție din Torino, capitala Piemontului (nord-vest).

Tânărul, plasat în izolare din „motive medicale” nespecificate, a fost găsit mort în camera sa duminică dimineață, a declarat pentru AFP avocatul său Gianluca Vitale.

Mosua Balde, care nu reușise să obțină azil, locuia în Italia de ceva timp lângă granița cu Franța și locuise și anterior în Franța, potrivit avocatului, care l-a văzut ultima dată.

Vitale spune că încerca să oprească deportarea și să depună o nouă cerere de azil. „Din păcate, nu am avut timp să o facem”, a comentat el.