Pentru al doilea an la rând Polonia a fost clasificată drept cea mai puțin prietenoasă țară din Uniunea Europeană față de comunitatea LGBT, potrivit raportului Rainbow Europe publicat anual de ONG-ul ILGA-Europe, relatează Euractiv.

LGBT PoloniaFoto: Jugoslav Drobnjak / Alamy / Profimedia Images

Reprezentanții ONG-ului au acordat Poloniei doar 13 puncte din 100 posibile, singurele țări europene clasate mai jos în clasament fiind Belarus (12 puncte), Monaco (11), Rusia (10), Armenia (8), Turcia (4) și Azerbaidjan (2).

ILGA-Europe au criticat Polonia pentru că n-ar fi acordat suficientă protecție comunității LGBT în timpul protestelor din această țară și pentru restricționarea libertății de exprimare a membrilor săi.

„Poliția atacă persoane [LGBT] în timpul evenimentelor publice în loc să le protejeze din cauza rezoluțiilor anti-LGBT adoptate de autoritățile locale”, afirmă organizația făcând referire la „zonele libere de LGBT” declarate de unele orașe și regiuni din Polonia.

„În Polonia avem atât [orașul] Szprotawa unde consiliul local a adoptat o declarație de solidaritate cu [comunitatea] LGBTIQ cât și peste 100 de municipii care au adoptat rezoluții împotriva așa-numitei 'ideologii LGBT'”, a subliniat Henela Dalli, reprezentanta Comisiei Europene în Polonia, în timpul unui webinar de marți.

Pe același subiect: